3 fantastiska anledningar till att du borde läsa böcker

 
Erkänn, det låter rätt mysigt att krypa ner i en skön fåtölj med benen insvepta i en mjuk värmande filt med en bok i ena handen och en hettande kopp varm choklad i den andra nu när höstrusket börjar krypa fram? 
 
Bara den tanken är för mig svårslagen - men så finns det ju ytterligare anledningar till att läsa den där boken som du har sneglat på så länge. Nedan presenterar jag tre anledningar som gör att du borde ge läsningen en chans:
 
1. Du får chansen att färdas till en annan plats
Fundera på de här ordens innebörd i några sekunder.
 
Du behöver alltså inte gå ut i höstrusket för att uppleva något nytt, istället kan du uppleva det från din trygga plats i fotöljen - och du! Det blir bättre än så för om vi ska vara helt ärliga så får du genom olika böcker också möjligheten att "göra" saker som du är nyfiken på men som du i verkligheten egentligen varken hade vågat eller velat göra. 
 
2. Du får en stund för dig själv - samtidigt som du inte är ensam
Med en bok i din hand och sinnena fast uppslukade av dess innehåll och historia får du en stund för dig själv. En stund där du ensam får utforska och låta dina tankar vandra fritt från påverkan av andra runt om kring dig. Samtidigt är du långt ifrån ensam, du färdas mellan olika platser, in och ut genom olika personers känslor och tillsammans med drivet i boken leds du på ett (förhoppningsvis) oförglömligt äventyr. 
 
3. Du får se något som ingen annan varken har eller kommer att se
Det du ser när du läser en bok är unikt för dig för att du och ditt huvud är med och skapar bilderna utifrån den informationen och de känslorna som författaren låter dig ta del av. Med andra ord så finns det ingen som kommer att uppleva exakt samma sak som du gör även om de läser exakt samma bok vilket är en av de vackraste sakerna som särskiljer en bok från en film - som ju spelar upp bilderna åt oss (även om vi såklart kan tolka in vissa saker även i dem).
 
Fick jag dig att bli något sugen på att läsa den här gråmulna tisdagen? I så fall ser jag det här inlägget som lyckat - och du jag kan självklart ge dig tips om du inte vet vad du ska läsa men vet vilken känsla, typ av berättelse eller karaktärstyper etcetera som du är intresserad av att läsa om!