Bokrecension - Luna Olympia

Hej på er!
Ännu en bokrecension som jag nu hunnit skriva och tänkte dela med mig av till er. Den här gången blir det sci-fi, en genre som jag som sagt tidigare inte varit särskilt väl bekant med i bokform men som vuxit massivt i mina ögon den senaste tiden. 
 
Läs vidare om ni vill veta vad jag tyckte om just den här boken!
 
Kort fakta kring boken:
Genre: Sci-Fi
Antal sidor: 373
Målgrupp: Unga vuxna
Utgiven: 2018
 
Handling:
Luna Olympia är en fartfylld bok fylld av äventyr och starka karaktärer. Den är dessutom fullproppad med tekniska detaljer, kloner, rymdskepp, pirater, androider och massa annat som kan förknippas med sci-fi.
   I boken får man följa Chris London, en klon som blivit specialbeställd som assistent till en hög politiker på rymdstationen Tellus. Till stationen blir han fraktad av Rebecka från Perth, en rebellisk kombination av pilot och prisjägare. Tillsammans blir Chris och Rebecka snart indragna i massor av olika strider och äventyr i ett både högt och fartfyllt tempo.
 
Mitt omdöme:
Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Ändå tror jag mig veta vad det är jag tycker bäst om med Ulrikas bok. Efter att ha smakat på ordet en stund så känner jag mig dock säker. Skicklighet. Det är nog ordet som bäst beskriver den här boken. På något sätt lyckas nämligen Ulrika få ihop allt. Trots alla termer och författarens sätt att anta att vi hänger med i alla tekniska detaljer och omvälvande händelser så får hon det att fungera. Ja till och med bättre än så. Hon får läsaren att känna att det hon berättar är helt normalt. Att det inte alls är påhittat.
   Jag vill också slå ett slag för skapandet av Ciarra. En bikaraktär i form av en rännstensunge som direkt fångade min nyfikenhet och enligt mig gav boken en extra dimension!
   Det jag känner att jag saknar lite i boken är dock en lite djupare undermening. Någonting som får en att riktigt fastna vid handlingen känslomässigt. Med det sagt rekommenderar jag boken starkt till dig som tycker om fart och fläkt men även dig som vill ge en ny genre en chans. Den här boken är helt klart läsvärd!
 
Betyg:  3,5/5
 
Sist men inte minst vill jag som vanligt tacka Ulrika Fjellborg och förlaget Fafner Förlag för recensionsexemplaret och önska lycka till med framtida böcker. Hittills har förlaget endast bidragit med intressanta böcker och snart kommer ni kunna hitta ännu fler recensioner på deras böcker här på bloggen. Jag ska bara hinna skriva ner mina tankar om dem!

Bokrecension - Reinkarnatörerna: Skymningseld

 
Hej på er!
Som utlovat kommer här en av de många recensionerna som har väntats på att skrivas ett tag. Först ut bli som ni kan se Reinkarnatörerna: Skymningseld. En bok som fångat mig mer och mer desto fler sidor jag läst. Temat är fantastik men på ett nära sätt då händelserna är förankrade i vär värld vilket gör att jag tror att boken kan passa för de som tidigare kanske inte vågat sig på genren. 
 
Kort fakta kring boken:
Genre: Fantasy
Antal sidor: 287
Målgrupp: Unga vuxna
Utgiven: 2017
Övrigt: Det kommer en uppföljare!
 
Handling:
I den här boken får du bland annat möta Tom. En klumpig gymnasiepojke som både stammar och mobbas av de andra eleverna. Tom är dessutom föräldralös sedan hans föräldrar dog i en bilolycka vilket innbär att han numera bor hos sin alkoholiserade moster. Som ni kan förstå är Toms vardag ganska grå och ensam även om han finner en viss lycka i att läsa historieböcker.
   Dagen då Tom träffar Emely förändras dock hans verklighetsuppfattning drastiskt. Han får snabbt lära sig av henne att reinkarnationer sker på riktigt och därefter dröjer det inte länge innan han inser att han själv är en reinkarnatör. Dessa nya upptäckter är dock både på gott och på ont då det inte bara är den gamla bekantskapen Emely som som upptäckt Tom. 
 
Mitt omdöme:
När jag såg omslaget på den här boken och läste baksidetexten blev jag genast intresserad av dess innehåll. Det verkade helt klart vara en bok i min smak. När jag väl blev fördig att öppna boken och börja läsa var jag dock inte lika imponerad längre. Startsträckan var lite utdragen samtidigt som de inledande delarna kändes lite för ytliga. Men allt eftersom jag dök djupare ner i boken märkte jag hur dess innehåll greppade tag i mig allt hårdare. Spänningen steg och tempot nästan knuffade mig framåt trots att ögonlocken ibland skrek att de ville sova. Helt klart en bok värd att ta sig förbi startsträckan för med andra ord. När jag nådde slutet började jag därför fundera på om det skulle komma någon uppföljare och gick genast in på Henrik Widells sida - och tänka sig, det kommer en uppföljare! 
 
Sammantaget med alla parametrar inräknade skulle jag vilja ge den här boken 4 av 5 stjärnor. Med andra ord, läs den, ge den en chans - du kommer inte ångra dig när du väl har kommit in i den!
 
Kort om Henrik Widell:
Henrik Widell är en  journalist och författare som är född och uppvuxen i Karlstad, Värmland, men sedan många år tillbaka är boende i Stockholms södra förorter. 
 
 
Sist men inte minst vill jag tacka Henrik Widell och Undrentide förlag för det fina recensionsexemplaret och tacka för att jag fick följa med in på ett spännande äventyr - jag ser verkligen fram emot uppföljaren! 
 

Nytt år, hundvalp och nya mål

Då var det alltså år 2019. Jag smakar på siffrorna just nu men inser att jag troligtvis kommer att tro att det är 2018 i några månader framöver, precis som jag gör varje år. Trots det måste jag erkänna att jag är oerhört taggad på just år 2019
 
Jag har många planer för året och det är så mycket spännande som händer. Vi avslutade det gångna året på bästa sätt genom att tinga en liten goldenvalp på nyårsafton. Nu väntar vi med spänning och förväntan på att få hem den lilla krabaten. Han är så älskad redan vår lilla familjemedlem och jag är helt säker på att vi kommer att trivas superbra ihop. Visst är han bara för söt?
Andra saker som jag ser fram emot under 2019 är att mitt första bokmanus kommer att bli "klart" och skickas till förlag (så spännande!). Jag väntar på besked från novelltävlingen som jag skickat in ett bidrag till och jag är fast besluten att hinna skriva klart det första utkasten till den andra delen i trilogin samt påbörja ett annat spännande bokprojekt.
 
Samtidigt har jag lärt mig en hel del av 2018. Jag hinner inte allt. Jag måste börja prioritera och lära mig att säga nej. Både för mig själv men också för andra. För många ja innebär nämligen oftast många halvdana "ja". Därför kommer jag inte ta emot några nya recensionexemplar på ett tag utan först och främst fokusera på att skriva recensioner till de böckerna jag har hunnit läsa hittills och läsa klart de böckerna som jag ännu inte har hunnit läsa.
 
Med det sagt lär det komma några recensioner här de närmaste dagarna/veckorna då jag har en hel del som jag har läst men inte hunnit skriva om. Förhoppningsvis hittar ni något guldkorn bland dem! 
 
Nu ska jag fortsätta redigera mitt bokmanus. Cirka 25% kvar sedan ska det få flytta till testläsare ett tag. Förhoppningsvis hinner jag dit innan Vegas flyttar hem till oss så jag har massor av tid till honom då!